Śniadania w hotelu nie muszą być nudne – hotel Arkon
Śniadania hotelowe w formie bufetu to zdecydowanie najwygodniejsza opcja, dlatego oferują ją w zasadzie wszystkie hotele. Jednak tylko w tych najlepszych można zjeść śniadanie jak król – aby dostarczyć sobie mnóstwa smaku, składników odżywczych i energii na cały długi dzień!
Śniadanie Gdańsk – dlaczego warto zjeść je w hotelu?
Rzadko kiedy mamy możliwość pospać do późna i zjeść przygotowane przez kogoś, zdrowe i smaczne śniadanie, a później nie musieć po nim sprzątać. Dlatego tym bardziej warto doceniać rzadkie chwile, które można spędzać w hotelu podczas urlopu lub delegacji. Jeśli chodzi o hotele Gdańsk ma ich sporo, i praktycznie każdy oferuje śniadania w formie szwedzkiego stołu. Śniadanie jest najważniejszym posiłkiem dnia – powinno być obfite, smaczne, zdrowe i dodawać energii. Dlatego, jeśli planuje się hotelowe śniadania, Gdańsk jest miastem, w którym warto pokręcić trochę nosem i wybrać ofertę hotelu Arkon, który wyróżnia się pod tym względem na tle innych przybytków. Takie śniadanie nie musi być nudne! A co serwuje się w Arkonie?
Arkon hotele Gdańsk – śniadania po królewsku
W hotelowych bufetach dominuje jajecznica, pieczywo, szynka, ser, plastry warzyw i dżemy. Jest to standard, który może doskonale się sprawdzić, o ile wybierze się najwyższej jakości, najświeższe produkty. Jednak przyjeżdżając do hotelu, chce się zwykle spróbować czegoś innego niż zwykle, z naciskiem na regionalne produkty. Dlatego Arkon zapewnia w swoim bufecie coś więcej niż inni – na śniadanie Gdańsk oferuje własne wypieki, ciasto na gofry, które można samodzielnie upiec, samodzielnie robione wędliny, a nawet świeże ryby z okolicznych łowisk, różnorodne warzywa i owoce, ze szczególnym uwzględnieniem tych sezonowych, jaja, pyszna świeżo parzona kawa i różne rodzaje herbat oraz soków. W takiej obfitości trudno się zdecydować na jedną potrawę, dlatego goście bardzo cenią sobie szwedzki stół i możliwość nakładania po trochu ze śniadaniowej oferty. Dzięki temu ich apetyt jest zaspokojony, kubki smakowe przyjemnie połechtane, a oni sami czują się najedzeni i zadowoleni. Dla takich właśnie poranków przyjeżdża się nad polskie morze!
Coś pysznego dla każdego
Śniadania hotelowe w formie bufetu to najlepszy i najwygodniejszy sposób, aby każdy z gości hotelowych wyszedł z restauracji najedzony i zadowolony. Coś dla siebie znajdą tutaj miłośnicy mięs i wędlin, ryb, ale również wegetarianie czy weganie. Odnajdą się tu osoby lubiące solidne, pełnowartościowe śniadania, jak i ci, którzy najchętniej o poranku jedzą croissanta, świeże owoce i popijają kawą. Dzieci uwielbiają szwedzkie stoły w wykonaniu hotelu Arkon – gorące gofry z ulubionymi dodatkami to dla niech niezwykła atrakcja, bo śniadania na słodko to zdecydowanie coś, co dzieciaki lubią najbardziej! Dobra restauracja sprzyja zarówno tym, którzy nie lubią sobie niczego odmawiać, jak i tym, którzy nawet na urlopie wolą trzymać formę i dlatego preferują lekkie, pełne kolorowych warzyw i owoców talerze przy swoim stoliku.